У Києві, біля Кабінету Міністрів, відбулася акція «Припиніть знищувати поліклініки!». Її організували медики лінійної поліклініки залізничної станції Ромни, що на Сумщині, які прийшли до столиці пішим маршем понад 250 кілометрів. Тепер тут вимагають від високопосадовців зберегти для них роботу і медичне обслуговування працівників залізничного транспорту.

 

 

Як пояснили нам пікетувальники, цю відомчу медустанову лихоманить з початку року. З 1 січня не виплачували співробітникам зарплату, хоча заклад працював. А 19 травня рішенням Ромненської міської ради ДЗ «Лінійна поліклініка станції Ромни Південної залізниці» було ліквідовано взагалі.


Голова Вільної профспілки підприємців України Валентина Коробка повідомила, що до столиці прибуло 35 медиків та працівників закладу. Їхнього керівника — головного лікаря поліклініки — звинувачують у самоуправстві, на нього заведено кримінальну справу. А люди лише вимагають дотримання Конституції.


До пікетувальників вийшов один із заступників міністра охорони здоров’я. Однак конструктивного діалогу не вийшло. Посадовець спромігся запропонувати їм лише створення спеціальної комісії, яка в усьому розбереться.


Така позиція медиків не влаштовує, тож вони збираються під Кабміном розбивати намет і оголошувати голодовку.


Вл. інф.


Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.