Делегація з Луцька на чолі з міським головою Миколою Романюком відвідала місто-побратим Волноваху, щоб вшанувати пам’ять бійців 51-ї окремої механізованої бригади, переважно вихідців з Волині, підступно розстріляних сепаратистами 22 травня 2014 року біля селища Благодатне.

Чимало українських бійців дістали тоді тяжкі поранення. Цього дня по всій Волині (на знімку) та на Донеччині проходять жалобні заходи. Члени делегації стали учасниками скорботного мітингу біля меморіалу, створеного на місці трагічних подій дворічної давнини, й разом із місцевими жителями вшанували пам’ять убитих тут українських воїнів.
Волиняни також побували в міській раді Волновахи, де передали медикам із дитячих садочків ліки, зібрані підприємствами «Волиньфарм» та «Волиньфармпостач», й іграшки від Волинського обласного благодійного фонду «Дитяча місія. Україна».
Окрім того, у райцентрі відбувся футбольний турнір пам’яті 18 загиблих бійців 51-ї окремої механізованої бригади. Вісім команд ветеранів змагалися за перехідний кубок. Луцьк на змаганнях представляли команди «Аборигени» та благодійного фонду «Волинь-2014». Саме капітан останньої Ігор Лещенко ініціював проведення цього турніру. Переможцем стала команда ветеранів збірної України, в складі якої грали Анатолій Дем’яненко, Василь Рац тощо, другими стали спортсмени з Волновахи, на третьому місці — команда «Аборигени» з Луцька.
Не могли лучани оминути і воїнів-земляків, які несуть службу на Донеччині. Вони побували у двох частинах, куди привезли вогнегасники, продукти, засоби гігієни, а для потреб штабу — оргтехніку.

Волинська область.

Фото з інтернет-видання «Волинські новини».

 

 

На скорботному мітингу на місці загибелі бійців 51-ї бригади виступає міський голова Луцька Микола Романюк.

Фото надане прес-службою Луцької міської ради.