У Дніпропетровській області створюють електронний сервіс з інформацією про всі дороги. На картах сайту Navіzor Ukraіne уже зараз можна подивитися докладну інформацію про всі дороги, які обслуговує обласна Служба автомобільних доріг. Користувач може довідатися не тільки назву дороги та її довжину, а й дізнатися, хто саме відповідає за її обслуговування й  контакти організації.

Крім того, кожний охочий може оцінити якість дорожнього покриття. Для цього передбачена спеціальна опція, що дозволяє кликнути на ділянку дороги й дати їй оцінку від «погано» до «ідеально».

 

Нині у базі даних сервісу відомості про понад 900 доріг. Про це повідомляє Дніпропетровська ОДА. Керівник регіону Валентин Резніченко високо оцінює потенціал цього онлайн-сервісу:


— Дніпропетровська ОДА вносить усі дороги області в єдину онлайн-базу. Кожний житель зможе відкрити карту, знайти необхідну дорогу, кликнути на неї й побачити всю інформацію. У кого дорога на балансі, хто її ремонтує. На карту вже нанесено всі шляхи Служби автомобільних доріг, зараз перейшли до комунальних, — зазначає Резніченко.


Роботи з наповнення електронної бази тривають. У планах внести ще 15,6 тисячі комунальних доріг. Єдина база доріг регіону створюється на Дніпропетровщині вперше за роки незалежності. На думку чиновників, вона дасть можливість оперативно моніторити стан транспортних артерій. А інформація від водіїв дасть змогу дорожнім службам оперативно реагувати на руйнування покриття й правильно визначати пріоритети в ремонті.


Тим часом у самому Дніпропетровську місцева влада зменшує фінансування дорожніх робіт. На черговій сесії міської ради депутати прийняли звернення до Верховної Ради із проханням не ухвалювати законопроект №4495 (доповнення до Бюджетного кодексу). Згідно із цим законопроектом, з міських бюджетів мають намір витягти 30 відсотків акцизних зборів на будівництво доріг обласного значення.


— Ми не хочемо, щоб від нашого бюджету відрізали значні суми на будівництво доріг обласного значення. Це треба робити, але за рахунок державного чи обласного бюджетів, — прокоментував рішення сесії міський голова Борис Філатов.

Дніпропетровськ.