План пріоритетних кроків уряду на 2016 рік став предметом обговорення Національної ради реформ, засідання якої відбулося під головуванням Президента Петра Порошенка.

Участь у ньому взяла і Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

«Це саме той документ, який дозволяє нам упевнено дивитися у майбутнє», — зазначив глава держави і наголосив, що вже визначено конкретні напрямки, дати і відповідальність кожного конкретного міністра за виконання положень цього плану.

Крім того, Президент акцентував увагу на важливості прийнятих рішень про створення антикорупційної інфраструктури і необхідності включення в план дій уряду програми створення Державного бюро розслідувань, активізацію роботи Національного агентства запобігання корупції, впровадження електронних декларацій тощо.

«У тісній співпраці зі спеціалізованою Антикорупційною прокуратурою, Національним антикорупційним бюро ми чекаємо вже найближчим часом реалізацію багатьох матеріалів, які сьогодні містяться в опрацюванні цих органів», — сказав П. Порошенко.

Водночас керманич зауважив, що крім забезпечення безпеки і оборони держави, де ми маємо відбити російську агресію і відновити український суверенітет над окупованими територіями Донбасу і Криму, не менш важлива складова завдань — забезпечення економічного зростання, як бази для покращення соціальних стандартів.