Прикордонники Донецького загону та Маріупольського загону морської охорони провели масштабний захід для школярів Маріуполя. Ознайомитися з роботою вартових кордону прийшли майже сто дітей. Також на захід завітали небайдужі городяни.

 

 


Школярі та дорослі мали змогу ознайомитися з військовою технікою, приміряти на себе військові обладунки та поспостерігати за виходом у море військових катерів. Щоб продемонструвати специфіку служби, для дітлахів організували показовий виступ кінологів з їхніми чотирилапими друзями. Службові собаки з легкістю знаходили сховані носії запахів наркотичної речовини та зброю.


Особливих овацій заслужили військовослужбовці групи реагування мобільної прикордонної застави. «Зелені берети» продемонстрували, як відбувається затримання порушників на ділянці відповідальності. Велике зацікавлення у хлопців та дівчат викликала стрільба з пневматичної гвинтівки. З ентузіазмом дітлахи випробовували свої вміння у влучності. Багато хто виявив бажання в майбутньому поповнити лави прикордонників. На завершення всіх охочих військові запросили до справжньої польової кухні.


«Такі заходи ми намагатимемося проводити якомога частіше. Діти мають розуміти, що військовий — це захисник. Крім того, цю зустріч приурочили до 25-річчя Державної прикордонної служби України», — наголосив заступник начальника загону — начальник відділу персоналу полковник Руслан Цапюк.


Світлана САВЧУК, прес-секретар Донецького прикордонного загону.


Фото автора.