Депутат Європейського парламенту від Словацької Республіки, член комісії з питань співпраці ЄС з Україною Іван Штефанець (на знімку) відвідав Івано-Франківськ. 

 


Парламентарій взяв участь у міжнародній науково-практичній конференції «Європейська інтеграція: механізми асоціації України», що відбулася у Прикарпатському національному університеті ім. В. Стефаника. Звертаючись до присутніх, гість наголосив, що Європейський Союз — це унікальний проект і країни, що до нього входять, живуть у мирі та стабільності. Саме тому Україна має приєднатися до ЄС, щоб також відчути переваги членства.

І. Штефанець повідомив, що з 1 липня президентом ЄС стане представник Словаччини і питання нашої країни буде першочерговим для європейської спільноти. «Ваша країна демонструє значний прогрес і має значну підтримку в ЄС. Для мене, для Словаччини і для ЄС Україна є пріоритетом номер один», — наголосив євродепутат. Також у своєму виступі він розповів про важливість проведення реформ у нашій країні, зокрема, в енергетичній галузі та децентралізації. Звернув увагу на створення умов розвитку малого і середнього бізнесу, туризму, людського потенціалу, підтримці молоді у реалізації її ідей та проектів. Своєю чергою ректор університету доктор політичних наук Ігор Цепенда зазначив, що навчальний заклад активно розширює співпрацю з країнами Карпатського регіону в економічній та гуманітарній сферах, а також спрямовує свої зусилля на підготовку фахівців, які вестимуть переговори з ЄС у багатьох галузях. Перебуваючи в обласному центрі, депутат Європейського парламенту зустрівся також з керівництвом краю та взяв участь у місцевому бізнес-форумі для представників малого і середнього бізнесу.

Івано-Франківська область.


Фото надане прес-службою ПНУ.