Після того, як російський мільярдер Дмитро Риболовлєв купив легендарний грецький острів Скорпіос в Іонічному морі, який раніше належав грецькому кораблебудівному магнату Аристотелю Онассісу, ніхто не може ступити на нього. Ні туристи, ні греки, які раніше відвідували могили Аристотеля Онассіса, його дочки Крістіни (матері онуки Онассіса Афіни, якій донедавна належав острів) і його трагічно загиблого сина Александра та покладали на них квіти.


У квітні 2013 року Скорпіос, площа якого 0,878 кв. км, за 126 мільйонів доларів в оренду на 99 років взяв Риболовлєв і подарував його своїй доньці Катерині. Юристи мільярдера зажадали від влади грецької провінції Лефкада в Іонічному морі, щоб вони попередили всіх місцевих жителів, а головне — рибалок: наближатися до його приватної власності, а тим паче ступати на острів суворо заборонено. Штраф за порушення цього правила просто величезний — 30 000 євро. І грецька влада задовольнили примху Риболовлєва.


Звісно, місцеві рибалки незадоволені таким рішенням і згадують: «Арис поважав простих людей. Він не тільки не забороняв ловити рибу в будь-якому місці біля острова, але навіть іноді брав простих рибалок на борт своєї розкішної яхти «Крістіна». Голова місцевої рибацької асоціації Ставрос Каллінікос заявив, що рибалки продовжать ловити рибу там, де краще клює. «Риболовлєв купив острів, але не наше море! Ми, звичайно, не будемо висаджуватися на берег Скорпіоса, але рибу ловитимемо там, де захочемо». І ще греки дивуються: звідки в порівняно молодого чоловіка стільки коштів, щоб купити цілий острів. Адже в нього немає багатих предків і він не заробляв гроші тяжкою працею. «Таке можливо тільки в Росії за потурання влади», — обурюються місцеві жителі.


Влада Лефкади і сам Риболовлєв поки що не відреагували на заяву про те, що рибалки рибалитимуть біля Скорпіоса. Та й бажаючих нарватися на величезний штраф за підхід до острова не знайшлося. До речі, його утримання 49-річном російському мільярдеру, особисті статки якого оцінюються у 8,5 мільярда доларів, обходиться «зовсім дешево» — 1,5 мільйона доларів на рік.