Вінницька міськрада візьме позику в Європейському інвестиційному банку для здійснення енергоефективних заходів у будівлях соціальної сфери. Рішення про отримання коштів депутати прийняли на черговій сесії.

 

Як повідомив міський голова Сергій МОРГУНОВ, банк надає кредит на вигідних умовах -- до двох відсотків річних та ще й із пільговим періодом на п'ять років. "Із бюджету ми витрачаємо достатньо великі асигнування на утеплення закладів соціальної сфери, -- уточнив міський голова. -- Проблема в тому, що одночасно не вдається віднайти велику суму. Тому процес модернізації будівель щодо їх енергоефективності розтягується в часі. А позичені кошти дадуть можливість вирішити її у значно коротші терміни".

 

За рахунок позики Європейського інвестиційного банку на суму 10,3 мільйона євро планують модернізувати 45 закладів соціальної сфери -- школи, дитячі садки, лікарні. Сергій Моргунов уточнив, що зробити це можна буде впродовж одного-двох років. Звичайно, за ефективної роботи підрядних організацій.

 

Депутати ухвалили рішення про отримання інвестиційних грошей. Документ надає можливість місту долучитися до "Програми розвитку муніципальної інфраструктури України". Це одна з необхідних умов для отримання коштів Європейського інвестбанку.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України