До Івано-Франківська приїхали 17 американських медиків, які обмінюватимуться досвідом з українськими колегами, оперуватимуть та консультуватимуть пацієнтів. Серед спеціалістів -- хірурги, уролог, пластичний хірург, онколог, лікарі терапевтичного напрямку, а також волонтери, які поки що навчаються та активно долучаються до різних благодійних програм. Заокеанські лікарі працюватимуть у Центральній міській клінічній лікарні. Мешканці міста можуть приходити на приймальний покій клініки, в реєстратуру чи консультативну поліклініку ЦМКЛ і їх скеровуватимуть до потрібних спеціалістів. Закордонні медики також асистуватимуть місцевим хірургам під час операцій.

 

Окрім цього, гості зі США привезли машину швидкої допомоги, спеціальне обладнання для кардіологічних і пластичних операцій, для інтенсивної терапії та різноманітні розхідні матеріали, які передали медзакладам міста. Американець українського походження, хірург лікарні міста Чикаго Маркіян КУЗИЧ розповів, що реанімобіль -- подарунок від українців Лос-Анджелеса. Спецтранспорт укомплектовано необхідним реанімаційним обладнанням, яке використовують для перевезення кардіологічних хворих та пацієнтів після оперативних втручань.

 

До речі, це уже друга гуманітарна місія американських колег. Торік вони передали місту дороговартісне обладнання для кардіохірургії.

 

Галина БРУХАЛЬ.

 

Івано-Франківська область.

 

Голос України