Конкурс бізнес-планів для започаткування своєї справи внутрішньо переміщеними особами з Донбасу та Криму оголошено 1 червня на Вінниччині. Його започаткувала обласна влада у рамках спільного проекту з інвесторами з ЄС.

 

-- Механізм фінансової підтримки переселенців передбачає надання їм компенсації вартості придбаного обладнання та інших основних засобів виробництва через конкурс бізнес-планів, -- каже перший заступник директора департаменту економічного розвитку Вінницької ОДА Володимир РЕПЕЙ. -- Купівля засобів виробництва є найбільш актуальною справою для тих, хто має намір організувати власний бізнес. Такі думки висловлювали переселенці під час спілкування з владою. Ми до них дослухалися.

 

Крім того, за словами посадовця, компенсуватимуть витрати на розробку бізнес-планів. Відшкодуванню підлягають також кошти, витрачені за сплату комісії банкам за отримання кредиту, відсотків за користування кредитом.

 

Конкурс триватиме до кінця червня. Переможців визначить комісія. Обсяг наданої фінансової підтримки залежатиме від кількості створених робочих місць. Інформація про конкурс та перелік необхідних документів можна знайти за адресою ardvin.org.ua.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України