З нагоди Міжнародного дня захисту дітей талановиту юнь Івано-Франківщини запросили на свято-зустріч «Ми — надія твоя, Україно!». Здібну, творчо обдаровану молодь, яка досягла найвищих результатів у конкурсах, олімпіадах, турнірах та інших змаганнях на всеукраїнському рівні, вітало керівництво області.

 

За результатами виступів учнів на ІV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад упродовж останніх років Прикарпаття входить у першу десятку серед областей України. Цьогоріч загальнонаціональними переможцями стали 39 учнів: п’ятеро здобули перше місце, семеро — друге, 27 — третє. Один з них — учень 9 класу Долинського природничо-математичного ліцею Андрій Шкредко — запрошений до участі у відбірково-тренувальних зборах з підготовки до Міжнародної олімпіади з астрономії. Високі результати демонструють і вихованці Івано-Франківського обласного відділення Малої академії наук України. Цього року вони посіли 23 призові місця.


Усі юні інтелектуали щомісячно протягом року отримуватимуть стипендію голови ОДА і голови обласної ради, а випускники — одноразову грошову винагороду.

Івано-Франківська область.