Загальне враження після відвідин запорізького Центрального ринку на теперішній вулиці Базарній загалом характеризується фразою: «Не все так погано!». Бо справді — покупців у продовольчих рядах, як у кращі часи, тобто чималенько. А із того, що заполонило ринок — багато полуниці (від 24 грн. за кілограм), молодої картоплі, яка вже майже зрівнялася в ціні зі старою (від семи гривень). З’явилася перша черешня (теж по 25) і дуже багато яблук, до того ж чудової якості — від шести гривень, втім, на них істотно впав попит. Немає попиту й на банани, та вони вперто тримаються на позначці у 29 грн. за кілограм.


Черги традиційно шикуються за вершковим маслом новомиколаївського виробництва (райцентр на Запоріжжі) та курячою м’ясною продукцією як невідомих, так і добре розрекламованих фірм. В залежності від того, що саме береш (гомілка, чверть, філе), ціна коливається від 29 до 58 грн. за кілограм. Просто м’ясо значно дорожче: свинина — 70 грн., яловичина — 80, а телятина — 95 грн. Сало від 35 до 55 грн. за кілограм. Втім, черг і ажіотажу в м’ясних рядах немає. Як і в рибних. Спільні зусилля чиновників і браконьєрів таки привели до очікуваного результату. Сом — по 130 грн., судак — по 120 грн. за кілограм, короп — по 45—50, лящ — 45 грн. А все тому, що риби в Каховському водосховищі майже немає. Бо чиновники 25 років не знаходили грошей на зариблення, а браконьєри все, що в Дніпрі ще водилося, нещадно виловлювали.


Тим часом риба заморожена морська (здебільшого норвезька) продається за такими цінами: хек — 57—60 грн. за кіло, тунець — 75 грн., скумбрія — 60 грн., оселедець — 46 грн...


Ще кілька слів про овочі. Молода капуста — від трьох гривень, хороші огірки — від 13 грн., помідори — по 35, кабачки — 12—15 грн., буряк молодий — 20 грн., перець солодкий — 15 грн., цибуля торішня — 9 грн. за кіло, дрібна молода — сім.


Цукор продається без ажіотажу по 13,5 грн. за кілограм, олія -24 грн. за літр. Яйця — у широкому діапазоні від 10 до 16,5 грн. за десяток, в залежності від розміру і фабрики виробника. Свіже молоко пропонують по 7—8 грн., а домашні сир і сметана відповідно по 20—30 грн. за кіло і 25 грн. за півлітрову банку.

Запорізька область.