На позачерговій сесії депутати Бердичівської міськради нарешті поставили крапку в затяжній дискусії навколо комунального підприємства «Міська редакція радіомовлення». Формально йшлося про Програму розвитку інформаційного простору Бердичева, але насправді всі суперечки велися навколо доцільності існування міського радіо.


Ще взимку, коли на порядок денний було винесено цей документ, спіткнулися на цифрі 160 тисяч гривень. Саме стільки, за підрахунками, потрібно було для того, щоб з радіоточок регулярно звучало «Говорить Бердичів».

Проти виділення коштів рішуче виступив депутат від ВО «Свобода» Олексій Побережний.


Після суперечок усе-таки зрозуміли, що ліквідувати цю структуру одразу й негайно не можна, це тривалий процес, тож на певний час фінансування виділили. Впродовж дискусії депутати, які спершу не вірили, що те радіо справді комусь потрібне, почули, зокрема, про те, скільки в місті незрячих, для яких це — єдине джерело інформації про місцеве життя. А голова ради ветеранів заводу «Прогрес» Сергій Железняк рішуче заявив, що позбавити місцевої інформації майже півтисячі ветеранів підприємства, які хворі і не виходять з дому, а то і взагалі не встають з ліжка, буде знущанням над ними.


У результаті міське радіо вирішили зберегти, але не виключено, що суперечки згодом почнуться знову.

Житомирська область.