У Києві підвищать тариф ще й на холодну воду: з 8,68 грн. до 12 грн. за куб для приватних будинків з централізованим водопостачанням і водовідведенням та з 10,24 грн. до 13,43 грн. для багатоповерхівок. Про це заявив гендиректор «Київводоканалу» Дмитро Новицький. Він пов’язав це зі зростанням ціни на електроенергію. «Вартість електроенергії у структурі тарифу на холодну воду становить найбільшу частину — 35%. Забір води, підйом, очищення, знезараження, транспортування, водовідведення — усе працює на електриці», — сказав Новицький. Додамо, що вода подорожчає після того, як пропозицію «Київводоканалу» затвердить профільна нацкомісія.
У «Київводоканалі» продовжують стверджувати, що воду з-під крана можна пити. Хоча більшість киян цього не роблять, нарікаючи на низьку якість.


Нагадаємо, з 1 липня в Україні дорожчає опалення і гаряча вода, з 1 вересня — електроенергія.


Тим часом у Запоріжжі живильна волога подешевшала на 37 копійок на кожному кубометрі. А сталося це після аудиту КП «Водоканал». Тож з 1 травня діють нові тарифи (7,20 грн. та 5,03 грн. за кубічний метр відповідно) для юридичних осіб та жителів приватного сектору. На стадії завершення питання аналогічного зниження вартості послуг для мешканців багатоквартирних будинків.


Вл. інф.