Відкриття оновленої школи у Добрянці Ріпкинського району має, окрім іншого, і політичний підтекст. Адже звідси до кордону з Білоруссю та Росією — кілька десятків кілометрів. Та ще й сильні старообрядницькі, тобто російські, традиції.

 

А відтепер це не просто школа, а ще й молодіжний центр. Оновлення відбулося за кошти державного та місцевого бюджетів.


Проект розпочали ще 2012 року. Проте невдовзі після цього роботи зупинилися. Реанімувати довгобуд і завершити реконструкцію вдалося протягом останнього року. Під час робіт в опорній Добрянській школі замінено вікна, систему опалення, проведено інші ремонтні роботи. Що ж стосується молодіжного центру, то необхідність його створення зумовлена тим, що у селищі з населенням більш як три тисячі жителів не функціонує Будинок культури та відсутні спортивні заклади для молоді. Тож у понад сторічній споруді колишньої школи, де розмістився центр, замінено покрівлю, підведено тепло- і водопостачання, замінено підлогу, реконструйовано систему опалення, встановлено меблі, спортивні тренажери тощо.


Відкриття молодіжного центру відбулося в Міжнародний день захисту дітей.

Чернігівська область.

 


На знімку: голова благодійного фонду імені С. Русової Іван Чаус (у центрі) та голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч (праворуч).


Фото Віктора КОШМАЛА.