Над визначенням, обговоренням та вирішенням проблемних питань класифікації товарів протягом двох днів в Ужгороді працювали представники Державної фіскальної служби та майже всіх українських митниць.

 

На знімку:

 

під час семінару

 

Фото прес-служби облДФС.

 

Відкривав семінар Володимир КОЛЕСНІКОВ -- начальник Закарпатської митниці ДФС. Митні органи здійснюють контроль правильності класифікації товарів, поданих до митного оформлення. Водночас є випадки, коли під час класифікації того чи іншого товару виникають труднощі. Тобто у процесі контролю правильності заявленого декларантом або уповноваженою ним особою коду товару виникають суперечності щодо тлумачення положень, вирішення яких потребує додаткової інформації, спеціальних знань, проведення досліджень тощо. Все це детально розглянули фахівці в Ужгороді.

 

Про матеріали 57-ї сесії Комітету з питань гармонізованої системи опису і кодування товарів, яка відбулася у березні цього року у штаб-квартирі Всесвітньої митної організації в Брюсселі (Королівство Бельгія), розповів Володимир МОКРЕНЬОВ -- начальник управління класифікації товарів Департаменту адміністрування митних платежів ДФС. Він поінформував про кілька цікавих прикладів класифікації товарів, з якими різні країни зверталися до комітету.

 

Розглянуто низку інших суто вузькопрофесійних моментів.

 

Василь НИТКА.

 

Голос України