В Івано-Франківську у 22 пришкільних таборах розпочався літній відпочинково-оздоровчий сезон. Вони відкрились у тих навчальних закладах, в котрих батьківські комітети виявили бажання, щоб діти мали змогу організовано провести дозвілля та були доглянутими, поки не розпочнеться період відпусток.

 

Упродовж двох тижнів 3 тисячі школярів матимуть змогу здійснити чимало захоплюючих подорожей та екскурсій, переглянути кінофільми та театральні вистави, пограти в спортивні ігри та забави, відвідати музеї та підприємства обласного центру. Також вихованці під час таборування відвідують міський центр науково-технічної творчості, де їх навчають азам паперопластики, бісероплетіння та запрошують до занять в авіа- та ракетомодельних гуртках. Не менш цікавими є щоденні, почергово для кожного табору, екскурсії до міської дитячої екологічної станції, де функціонує міні-зоопарк.

 

Слід додати, що дітки пільгових категорій відпочивають у шкільних таборах безплатно. На ці потреби з міського бюджету виділено 600 тисяч гривень.

 

Галина БРУХАЛЬ.

 

Івано-Франківська область.

 

Голос України