У Чернігові в обласному музично-драматичному театрі імені Т.Шевченка відбувся традиційний бал чемпіонів, на якому вшанували кращих спортсменів за підсумками минулого року.

 

"Сьогодні в залі присутні олімпійські чемпіони, призери Олімпійських ігор, чемпіони світу і Європи, призери міжнародних змагань, кандидати на Олімпійські ігри 2016 року, тренери, директори ДЮСШ, меценати -- ті люди, які причетні до розвитку фізичної культури, спорту та олімпійського руху на Чернігівщині", -- зазначила, звертаючись до присутніх, Ніна ЛЕМЕШ, директор департаменту сім'ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації.

 

Претендентів на звання "кращий" обирали в 12 номінаціях. До постійних організатори додали дві нові: "Олімпійська надія Чернігівщини" та "Спортивний прорив року". Перемогу в цих номінаціях здобули боксери. Олімпійською надією визнано срібну призерку чемпіонату світу та Європи серед юніорок Кароліну МАХНО. Спортивним проривом стала Чернігівська обласна федерація боксу.

 

"За 2015 рік Чернігівська обласна федерація боксу посіла перше загальнокомандне місце серед інших областей України. Завдяки цьому ми були визнані переможцями у цій номінації", -- розповів Євген АРТЮХ, віце-президент Чернігівської обласної федерації боксу.

 

 "Коли піднімається прапор, лунає гімн України -- це велике досягнення. Це те, що піднімає Україну в усьому світі. Хочу побажати вам бути і відчувати себе завжди чемпіонами!" -- наголосив Олександр ЯРЕМА, заступник міністра молоді та спорту України. Спортсмени-переможці та їхні наставники отримали премії.

 

Віктор КОШМАЛ.

 

Голос України