Благодійна громадська жіноча організація «Нитка Аріадни» реалізує в райцентрі Хорошів (донедавна Володарськ-Волинський) проект, суть якого можна коротко передати словами: активне життя на пенсії — запорука здоров’я і щасливого довголіття. Здійснюється він на базі територіального центру соціального обслуговування. Тут створено комп’ютерний клас, де людей поважного віку вчать користуватися сучасною технікою, передусім для розширення можливостей спілкування.


Учасники проекту власними силами облаштували українську світлицю, де зібрано речі, які розповідають про життя і побут жителів цього краю в попередні століття. Приміщення прикрасили вишивки в різних стилях, створені майстринями. Пенсіонери відвідують заняття в групі здоров’я, гуртку рукоділля. Звертаються за консультаціями до юриста, психолога, лікаря сімейної практики.


В офіційній презентації центру активності для людей поважного віку взяли участь представники Фонду Східна Європа і компанії «Монсанто Україна», які сприяли його створенню. На це виділено 232 тисячі гривень. Такий же центр активності почав діяти і в райцентрі Пулини (донедавна Червоноармійськ). Сума фінансування — майже 165 тисяч гривень.

Житомирська область.