У Києві планують реалізувати проект «Екстрена допомога на мотоциклах». Таке нововведення допоможе врятувати більше людських життів в умовах столичних заторів. Перший оснащений медичним обладнанням мотоцикл з’явиться вже у квітні 2017 року.


«На мотоциклі їздитиме один лікар. Якщо виклик складний (зупинка серця, масова травма), також виїжджатиме фельдшер чи ще один лікар. Далеко не кожен працівник зможе виїжджати на мотоциклі. Ми проводитиме відбір, а також наші лікарі проходитимуть додаткове навчання самостійної роботи на виклику (не у складі бригади) і курси водіння важких мотоциклів», — повідомили у Всеукраїнській спілці парамедиків.


Значною перевагою двоколісної швидкої допомоги буде час реагування й можливість потрапити у важкодоступні місця. Звичайний час прибуття «швидкої» у Києві — 25 хвилин, а мотоцикліст може доїхати за 5—7 хвилин і врятувати життя в екстрених ситуаціях.


Фінансування проекту планують здійснювати за рахунок спонсорів, а от мешканці міста зможуть скористатися такою допомогою цілком безплатно. Такі проекти для надання медичної допомоги вже мають успіх у таких країнах, як Німеччина, Австрія, Угорщина, Туреччина, Австралія, Англія, Польща.