Упродовж 13--17 червня при Івано-Франківському вищому професійному училищі № 21 працюватиме безплатна літня школа з поглибленого вивчення програмного забезпечення. Тут діти, крім навчання, зможуть безкоштовно проживати та харчуватися. Потім здібні випускники дев'ятих класів матимуть змогу продовжити навчання в закладі -- ВПУ запрошує обдарованих абітурієнтів опанувати нову спеціальність "інформаційні технології".

 

Заклад проводить перший набір операторів з обробки інформації та програмного забезпечення з поглибленим вивченням мови JAVA, які, після завершення навчання, отримають атестат про повну загальну середню освіту, диплом кваліфікованого робітника та сертифікат із програмування міжнародного зразка, що дає змогу працевлаштуватися за кордоном. Про це йшлося під час прес-конференції, проведеної за участі директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики ОДА Віктора КІМАКОВИЧА, директора училища Михайла БАБ'ЯКА та директора Центру підготовки сертифікованих програмістів Сергія ІЩЕРЯКОВА.

 

Нагадаємо, що торік Івано-Франківська область разом із Львівською, Київською та Одеською реалізовували у школах програму Міністерства освіти і науки України з підготовки школярів (7--11 класів) до рівня професійного програмування. З нового навчального року програмування навчатимуть у професійно-технічних закладах. Наразі 28 школярів-учасників програми, які вже навчалися за програмою, проходять двотижневу підготовку для складання іспиту та отримання сертифіката "Oraсle".

 

Галина БРУХАЛЬ.

 

Івано-Франківська область.

 

Голос України