Упродовж січня-травня до загального фонду місцевих бюджетів Закарпаття надійшло понад мільярд гривень податків та зборів, що на 320 мільйонів більше від запланованого. Порівняно з відповідним минулорічним періодом надходження зросли на 56 відсотків, або на 366 мільйонів гривень.

 

Виконання забезпечили всі бюджети міст обласного значення, районів, об'єднаних територіальних громад та обласний бюджет, повідомляють з ОДА. Цього вдалося досягти завдяки збільшенню надходжень податку на доходи фізичних осіб, розширенню кола платників акцизного податку, зростанню мінімальної зарплати та ставок податку, а також у зв'язку з повторним проведенням грошової оцінки землі.

 

Найбільше зростання зафіксовано в Тячівській та Вільховецькій об'єднаних територіальних громадах, а також у Берегівському та Перечинському районах і місті Чоп.

 

За п'ять місяців до спецфонду місцевих бюджетів області мобілізовано 27 мільйонів гривень, що більше плану на шість мільйонів і водночас на дев'ять мільйонів гривень більш ніж торік.

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України