На полігоні 169-го навчального центру "Десна" Сухопутних військ Збройних Сил України, що на Чернігівщині, відбулися перші в історії сучасного українського війська змагання команд снайперів. У них узяли участь кращі десять команд видів та родів військ Збройних Сил України та дві команди гостей від Національної гвардії України.

 

Три дні снайпери змагалися в точності стрільби, працювали у складі команди, демонстрували вміння взаємодіяти одне з одним, вести прицільний вогонь під психологічним і фізичним навантаженням в умовах наближених до бойових.

 

А в останній день змагань бійці долали 15-кілометровий марш, виконували завдання з орієнтування на місцевості, оперативного виходу на позицію, розміщення, ураження конкретної цілі у визначений час та відходу з позиції.

 

За підсумком змагань, як повідомив регіональний медіа-центр міністерства оборони, кращою у Збройних Силах України визнано команду 3-го окремого полку спеціального призначення Сил спеціальних операцій України, а друге місце здобула команда снайперів навчального центру.

 

Василь ЧЕПУРНИЙ.

 

Чернігівська область.

 

Голос України