Чернігівська поліція відкрила два кримінальні провадження, які стосуються виборчих перегонів по 206-му округу. Про це повідомив заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП у Чернігівській області Олег ШИМКО.

 

Поліція розслідує інцидент, який стався в Ріпках, коли представники місцевого осередку "Блоку Петра ПОРОШЕНКА "Солідарність" у грубій формі завадили представнику громадської мережі "Опора" зафіксувати ймовірне порушення виборчого законодавства. Після пред'явлення посвідчення журналіста та спроби зафіксувати на відео наявність в офісі агітаційної продукції за одного з імовірних кандидатів та обробки анкет із персональними даними, представника "ОПОРИ" замкнули у приміщенні та пошкодили мобільний телефон.

 

Другий інцидент стався біля приймальні народного депутата Сергія БЕРЕЗЕНКА. Журналісти одного з видань Чернігова розказали, що політтехнолог застосував до них силу та пошкодив техніку. Той, звісно, заперечує.

 

Наразі, враховуючи роботу і журналістів та тих чи інших кандидатів, до всієї такої резонансної інформації треба ставитися спокійно. Принаймні дочекатися висновків поліції.

 

Василь ЧЕПУРНИЙ.

 

Чернігівська область.

 

Голос України