У Луцьку з 12 до 17 червня відбуватиметься Європейський тиждень сталої енергетики. Організатором заходу у співпраці з представництвом ЄС в Україні виступили асоціація «Енергоефективні міста України», Волинська облдержадміністрація, Луцька міськрада. У рамках програми тижня передбачається проведення масових заходів, спрямованих на підвищення обізнаності громадян у питаннях економії та ефективного використання енергоресурсів, зменшення викидів парникових газів і захисту клімату, використання альтернативних джерел енергії.
Під час відкриття присутні мали можливість оглянути виставку виробників енергозберігаючого обладнання, взяти участь у художньому пленері, майстер-класі з виготовлення сонячного колектора тощо.
В обласному центрі також розпочала роботу Х міжнародна конференція асоціації «Енергоефективні міста України» на тему «Угода мерів: нові перспективи та можливості». У її рамках обговорюватимуться проблеми і перспективи енергетичних реформ, ітиметься про енергетичне і мережеве партнерство. Відбудеться також дискусія на тему «Житловий сектор — ключовий елемент успішного впровадження Угоди мерів».
Учасники тижня мали змогу ознайомитися з досвідом впровадження енергоощадних технологій у гімназії № 21 та низці ОСББ Луцька.

Волинська область.

 

 

На відкритті тижня виступає керівник відділу «Енергетика, транспорт та навколишнє середовище» представництва ЄС в Україні Вальтер Треттон.

Фото автора.