Прикарпатському "ополченцю" світить арешт терміном до 15 років. Свого 21-річного земляка у соцмережах впізнали мешканці Калуша. На відеохостинзі "youtube" користувачем "Правда "ДНР" було опубліковано відео під назвою "Ополченец из Ивано-Франковска", де останній заявив про хороше ставлення населення окупованої частини Донбасу до осіб, особливо родом із Західної України, які вступають до лав терористичної організації "ДНР".

 

Працівники прокуратури області, використовуючи можливості спеціального досудового розслідування, скерували до суду обвинувальний акт у провадженні за ознаками кримінального правопорушення -- участь у терористичній організації, а також в іншому сприянні діяльності терористів.

 

Слідчими з'ясовано, що з кінця серпня 2014 року молодий чоловік перебував на тимчасово окупованій території Донецької області, зокрема в м. Горлівка. Із вказаного часу він був активним членом терористичної організації "Донецька народна республіка", брав участь у діяльності "ДНР" шляхом участі в незаконних збройних формуваннях вказаної організації, виконуючи функції зв'язківця. Також брав участь у збройному протистоянні із підрозділами Збройних Сил України поблизу населеного пункту Озеряновка Донеччини, виконуючи бойове завдання в сепаратистських підрозділах, отримав осколкове поранення ноги, поблизу Вуглегірська. А ще у прес-службі прокуратури області повідомили, що його виступ у соцмережах є елементом пропаганди вступу до лав терористичної організації.

 

Бідолашна мати Ольга розповіла журналістам, що не може йняти віри, що син міг так вчинити. Але юнак із позивним "Фєдот" часто порушував закон. З Калуша втік, бо його розшукувала поліція за шахрайські дії. За них багато б не дали, а тепер йому загрожує покарання позбавленням волі на термін від восьми до п'ятнадцяти років.

 

Галина БРУХАЛЬ.

 

Івано-Франківська область.

 

Голос України