Громадянин Боснії й Герцеговини на власному автомобілі смертельно травмував майора Військової служби правопорядку 36-річного вінничанина Валерія ШМИГЕЛЬСЬКОГО, який 111 днів провів у полоні у бойовиків. Боснієць зізнався, що поспішав на побачення до коханої в Одесу.

 

Трагедія сталася у райцентрі Літин на Вінниччині. Батько загиблого Валентин ШМИГЕЛЬСЬКИЙ розповів кореспонденту "Голосу України": cин зробив покупки на АЗС і переходив дорогу, йшов до власного автомобіля. "Ауді" з іноземцем за кермом вдарила його у спину.

 

Іноземця, який весь цей час залишався на місці аварії, поліцейські поселили в готелі. Наступного дня батько загиблого зустрічався з ним. Каже, той обіцяв дати грошей на похорон, провести загиблого в останню путь, відшкодувати матеріальні збитки. Втім, у призначений день відтворення події слідчі повідомили батькові, що боснійця відпустили, і він покинув країну.

 

-- У слідства не було законних підстав для процесуального затримання іноземного громадянина, -- каже керівник відділу комунікацій обласної поліції Анна ОЛІЙНИК. -- Водій з місця пригоди не тікав, викликав поліцію та швидку, був допитаний. Його автомобіль -- на арештмайданчику. В рамках розслідування кримінального провадження призначено ряд експертиз, проводяться інші слідчі дії. Санкція статті передбачає покарання до восьми років позбавлення волі.

 

Батько загиблого уточнив, що син раніше служив миротворцем у Косово, в АТО пішов добровольцем. Із середини серпня і до кінця грудня 2014-го провів у полоні в бойовиків. Після звільнення через деякий час знову повернувся у зону бойових дій. Коли сталася трагедія, перебував у відпустці.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України