Делегація з Івано-Франківська на чолі з міським головою Русланом Марцінківим їздила на схід. 

Ще 24 травня керманич міста підписав угоду про співпрацю з головою Волноваської райради Валерієм Лубінцем. Головним напрямом визначили допомогу військовим та розвиток патріотичного виховання молоді Донеччини. З візитом до друзів не барилися і днями повернулися з чотириденної поїздки, про яку розповіли на останній оперативній нараді міськвиконкому. Іванофранківці брали участь у робочих зустрічах, а також відвідали військові формування: передали солдатам спорядження і техніку, цивільний одяг, продуктів на майже 80 тис. грн. Руслан Марцінків зазначив, що вони з колегами самі ініціювали збір провізії, але з наповненням допомогли місцеві підприємці. За словами міського голови, «у зоні АТО, де все на перший погляд здається ворожим, ми мали безліч приємних зустрічей. Хлопці радо ділились із нами обідом, а ми залишали частину свого гуманітарного вантажу скрізь, де зупинялись. Звісно, затримались найдовше саме у Волновасі. Тут обговорили подальшу співпрацю наших регіонів. Взяли на себе шефство над 72-ю бригадою, яка дислокується неподалік на передовій. Отож будемо допомагати хлопцям. Також сприятимемо у будівництві храму Київського патріархату, зведення якого активно підтримали місцеві мешканці». Також він додав, що партнерство розвиватиметься й в інших векторах. Приміром, уже в липні 30 дітей із Волноваського району приїдуть до Івано-Франківська. На них чекають заняття з патріотичного виховання, екскурсії, розважальна програма. Наступна група відвідає Прикарпаття у серпні до Дня незалежності. А поки що збиратимуть для тамтешніх школярів підручники.
Відгукнувся про візит іванофранківців і народний депутат від Донеччини Дмитро Лубінець. У соцмережах він написав, що для гостей влаштували екскурсію до Волноваського краєзнавчого музею, де вони оглянули експозиції, присвячені історії розвитку і заселення Приазов’я, сьогоденню, воїнам, загиблим в АТО. Разом відвідали КПВВ «Новотроїцьке», де ознайомились із роботою пункту пропуску, поспілкувались із військовослужбовцями. Наприкінці зустрічі делегація відвідала місце загибелі 22 травня 2014 року військовослужбовців 51-ї ОМБр під селищем Благодатне. Серед полеглих був Дмитро Шкрібляк, уродженець Прикарпаття. «І хоча між Івано-Франківськом та Волновахою — достатньо велика відстань, ця зустріч укотре засвідчила, що ми одна родина, єдина країна, поки ми разом — ми все здолаємо», — наголосив депутат.

Івано-Франківська область.

 

 

 

На передньому плані зліва направо: депутат Верховної Ради Дмитро Лубінець, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, голова Волноваської районної ради Валерій Лубінець та заступник Р. Марцінківа Олексій Кайда принесли квіти до місця загибелі військовослужбовців 51-ї бригади.

Фото з офіційної сторінки у мережі Фейсбук народного депутата Дмитра Лубінця «Волноваська Приймальня Депутата».

Вітаємо колегу!

Сьогодні святкує свій ювілей власний кореспондент газети в Івано-Франківській області Галина Геннадіївна Брухаль. Її публікації завжди пронизані любов’ю та увагою до людей краю — щедрих, чуйних і талановитих. Бажаємо ювілярці успіхів на творчій ниві, міцного здоров’я і довголіття!

«Голосоукраїнці».