До Івано-Франківщини на відпочинок у табір "Смерічка" приїхали школярі з усієї України (на знімку). Цьогорічне літо для спортивно-оздоровчого комплексу Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника "Смерічки" -- особливе.

 

Фото надано
прес-службою ПНУ

 

На першу табірну зміну, окрім місцевих діточок, прибули юні відпочивальники з 11 областей України, зокрема, дітки із Краматорська та Слов'янська. Загалом під час літнього періоду понад 1200 школярів матимуть можливість відпочити у таборі, що розташований у мальовничому гірському селі Микуличин. Оздоровчий комплекс працюватиме в режимі чотирьох табірних змін, які завершаться 22 серпня. А уже з 23 серпня "Смерічка" гостинно прийме на відпочинок викладачів і працівників університету та їхні сім'ї.

 

Характерним є те, що на відпочинок до "Смерічки", окрім українських діточок, їдуть їхні однолітки із зарубіжжя, що свідчить про зростання популярності дитячої оздоровниці і є запорукою її подальшого розвитку та зміцнення міжнародних зв'язків. Упродовж літа разом із педагогічним колективом у таборі перебуватимуть дві команди американських волонтерів зі штату Техас (США), які працюють у "Смерічці" вже 19 років поспіль.

 

У рамках програми табірної зміни відбудуться різноманітні заходи патріотичного, розважального, спортивно-туристичного та гурткового характеру. Зокрема, "Козацькі забави", "Смеречанські вечорниці", "Смеречанський зорепад", музично-пізнавальна програма пам'яті Володимира Івасюка "Пісня буде поміж нас", спортивні турніри з футболу, волейболу, баскетболу, настільного тенісу та інших видів спорту у рамках "Малих смеречанських олімпійських ігор". Цікавинкою кожної зміни стануть такі програми, як "Україна спадщина віків" та "Смеречанський бал".

 

Окрім цього, для дітей будуть організовані екскурсії в смт Ворохта, на Яблуницький перевал, ТК "Буковель", м. Коломия ("Музей писанки"); проведені одноденні та дводенні туристичні походи зі сходженням на вершини гір Говерла, Хом'як, Синяк та полонини Явірник, Ліснова, Рокета, Бойкова.

 

Варто зазначити, що основу педагогічного колективу СОК "Смерічка" становлять викладачі, аспіранти та студенти ПНУ, які уособлюють собою поєднання багатого професійного досвіду та креативного потенціалу.

 

Як повідомив багаторічний директор табору професор Микола СОЯ, університет запросив на відпочинок двох молодших сестричок загиблого на київському Євромайдані Героя України, колишнього студента вишу Романа ГУРИКА. Також за сприяння всеукраїнського фонду "Небесної Сотні" та інших благодійників у першій зміні відпочивають дітки майданівців, учасників АТО з Прикарпаття, Львівщини та Київщини.

 

Галина БРУХАЛЬ.

 

Івано-Франківська область.

 

Голос України