У Сєверодонецьку відбувся концерт академічного оркестру Луганської обласної філармонії під диригуванням австрійського композитора Курта Шміда (на знімку). Як завжди, Курт підняв настрій публіці своїми життєрадісними творами, які зривали овації. Але найбільш бурхливо глядачі сприйняли виконання оркестром авторської композиції «Війна і мир», яка пролунала вперше.

 


«Мені дуже сподобалося надзвичайне виконання оркестром відомих світових та авторських композицій під диригуванням Курта. Я думаю, що у цього оркестру велике майбутнє», — зазначила Надзвичайний і Повноважний Посол Австрійської Республіки в Україні Герміне Поппеллер, яка була присутня на концерті.


А заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко, користуючись нагодою, подякував уряду Австрії за допомогу, яка надається нашій країні і, зокрема, Луганщині у такий скрутний час. Минулого року Австрія організувала для дітей з районів, розташованих на лінії розмежування, чудовий відпочинок.


Теплі слова подяки пролунали на адресу старого друга Курта Шміда. Особливо за новий музичний твір, який чітко передає події, що відбуваються в області. До слова, за підтримки пана Шміда у квітні академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії провів в Австрії свої гастролі. Для музичного колективу, створеного лише рік тому, це досить високе визнання.

Луганська область.


Фото прес-служби Луганської обласної ВЦА.