Буревій на Прикарпатті, який 20 червня тривав не більш як двадцять хвилин, потрощив покрівлі житлових та господарських будівель, повиривав з коріннями дерева. Частина населених пунктів області залишились без світла, газу та води. Загинула жінка, ще п’ятеро осіб травмовано. 

Найбільше шкоди негода наробила у Надвірнянському, Богородчанському, Коломийському, Калуському, Тисменицькому, Тлумацькому районах та в обласному центрі. В селі Бабче внаслідок сильного вітру на жінку впало дерево. 57-річна постраждала померла до приїзду медиків. Люди потерпали також в селах Лисець, Федьків, Світлище, Лісний Хлібичин та селищі Отинія. Майже всіх шпиталізовано через травми. Через негоду в 35 населених пунктах та в Івано-Франківську пошкоджено 77 дахів житлових та господарських будівель, 15 адміністративних та двох комерційних приміщень, повалено 83 дерева.
У день стихійного лиха в ОДА відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За дорученням голови ОДА Олега Гончарука на місцях працюють спеціальні комісії, здійснюються заходи щодо відновлення постачання газу та електроенергії, забезпечення автомобільного сполучення між населеними пунктами. Водночас Івано-Франківський гідрометеоцентр знову анонсує грози, крупний град та шквалисте посилення вітру до 15—20 м/с. При сильних зливах можливе формування місцевого схилового стоку.

Івано-Франківська область.

ТИМ ЧАСОМ

Внаслідок потужної зливи і дощу в ніч на 21 червня без світла залишилися 236 населених пунктів у п’яти областях України. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.
«У ніч з 20 на 21 червня внаслідок несприятливих погодних умов (пориви вітру, дощ), через спрацювання систем захисту ліній електропередач сталося знеструмлення 236 населених пунктів у п’яти областях, а саме: Івано-Франківська — 90, Львівська — 79, Тернопільська — 39, Хмельницька — 19 та Закарпатська — 9 населених пунктів», — ідеться в повідомленні.
До відновлення енергопостачання населених пунктів залучені бригади обленерго.

Вл. інф.

Фото надане прес-службою ДСНС.