У південних районах Одеської області почалася найважливіша пора для хліборобів — збирання врожаю, який цього року, впевнені аграрії, буде рекордно великим.

 

Так, у Кілійському районі першими жнива розпочали працівники одного з лідерів у галузі — сільгоспкооперативу «Росія». «За перші три дні в засіки господарства завезли вже 1 тис. 50 тонн зерна. Насамперед збирають ячмінь: він уже переспів, але раніше розгорнути жнива не давали погодні умови», — повідомили на підприємстві.


Першу тисячу тонн зерна зібрали й у ТОВ «Агрофірма «Шаболат», що в Білгород-Дністровському районі. Аграрії відзначають високу врожайність нинішніх жнив — вона як мінімум не нижче рівня минулого року, який був рекордним.


На виїзному семінарі, присвяченому збиранню ранніх зернових і зернобобових культур, який традиційно відбувся в селі Виноградівка на базі одного із кращих сільгосппідприємств Болградського району — Приватного сільськогосподарського підприємства «Колос», голова РДА Олег Голован зазначив: на полях закладений високий урожай, однак, щоб досягти запланованих показників, необхідні чітка організація збиральної кампанії й підготовка техніки. З метою одержання запланованого обсягу врожаю в Болградському районі проведено комплекс робіт з догляду за посівами сільськогосподарських культур. Загальний стан озимих і ярових зернових оцінюється як гарний й задовільний, що дає змогу сільгосппідприємствам одержати прогнозований урожай цих культур.


Одеська область.