Російську символіку та військовий камуфльований одяг, взуття і головні убори вилучено у 21-річного громадянина Молдови на Вінниччині. Затримали молдованина 21 червня ц.р. вартові Могилів-Подільського прикордонного загону. Той повертався потягом Москва -- Кишинів зі столиці Російської Федерації.

 

Як розповіла кореспонденту "Голосу України" прес-секретар Могилів-Подільського прикордонного загону Людмила КАТЕРИНИЧ, під час перевірки документів у пасажирів потяга молодий чоловік привернув увагу тим, що несподівано став хвилюватися. На цю обставину прикордонники звернули увагу і перевірили речі пасажира. У подорожній сумці виявили двадцять георгіївських стрічок, прапорці з написами "Справедливая Россия", "9 Мая". Крім того, він перевозив декілька військових костюмів захисного кольору, чоботи-берці та головні убори. На дні сумки лежав ніж.

 

Пасажира з Молдови затримано і передано правоохоронцям. Ті перевірять його причетність до збройних формувань. Буде також встановлено для кого передбачався пропагандистський "арсенал" -- для українців чи молдован, як відомо, Росія намагається і в Молдові розхитати ситуацію на свою користь.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України