Cильні опади пройшли на Закарпатті у понеділок уночі та зранку у вівторок. Внаслідок цього у 13 селах Виноградівського та чотирьох Хустського районів градом пошкоджено дахи житлових будинків, частково порушено електропостачання, з русел вийшли потічки... У Тячівському районі негода валила вздовж автошляхів дерева.


До Виноградівської районної лікарні були доставлені каретами «швидкої» і самостійно звернулися по медичну допомогу семеро мешканців. За словами завідувача травматологічного відділення райлікарні Адальберта Мезева, у постраждалих були забійні рани голови, тулуба, верхніх та нижніх кінцівок. «В однієї жінки — відкритий перелом зап’ястної кістки правої руки, якою вона прикривала голову від граду», — каже лікар.


Як повідомили «Голосу України» у облраді, стихією пошкоджнено покрівлі у понад 5 000 житлових будинків, зокрема у Берегівському, Виноградівському, Іршавському, Мукачівському, Тячівському, Хустському районах. Тут частково зруйновано інфраструктуру, знищено гектари садів і виноградників.


Представники органів державної влади та місцевого самоврядування роблять усе можливе для надання першочергової допомоги постраждалим від стихії, а також для встановлення суми завданих збитків. Після того, як на місцях буде зібрана вся необхідна інформація, відбудеться засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при облдержадміністрації. За результатами засідання комісії, якщо власних можливостей місцевих органів влади виявиться замало, керівництвом області ухвалюватиметься рішення про використання коштів резервного фонду для ліквідації наслідків стихійного лиха. Якщо і його грошей не вистачить, головою облради буде скликано позачергову сесію з метою вирішення питання про перерозподіл коштів обласного бюджету та прийняття звернення до вищих органів державної влади.

Закарпатська область.