Після запровадження трьох нових повітряних рейсів з Вінницького міжнародного аеропорту, міська влада збільшила уставний фонд підприємства на п'ять мільйонів гривень.

 

Директор аеропорту Ярослав МАЗУРЕЦЬ повідомив, що інвестиційні кошти витратять на придбання нової техніки. Це і навігаційні прилади, і машини для обслуговування летовища, особливо взимку.

 

Два роки тому підприємство передали в комунальну власність Вінницької міськради, раніше воно перебувало на балансі області. Місто взяло зобов'язання перед колективом налагоджувати зв'язки з авіакомпаніями, що будуть підтримувати регулярні авіарейси. "Нам не під силу закуповувати нові літаки, -- каже міський голова Вінниці Сергій МОРГУНОВ. -- Наше завдання -- знаходити на взаємовигідних умовах механізми співпраці з авіакомпаніями для роботи аеропорту".

 

Одразу три нові рейси запропонував пасажирам у нинішньому році Вінницький аеропорт -- до Тель-Авіва, Анталії і Варшави. До Ізраїлю і Туреччини вже літають. До столиці Польщі перший літак рушить 27 червня.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінниця.

 

Голос України