На Закарпатті сталася надзвичайна ситуація природного характеру регіонального рівня. Такий висновок за наслідками градопаду й буревію оголосила регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

 

За інформацією, що надійшла до облради з місць, руйнівні наслідки стихії зафіксовані у Виноградівському, Іршавському, Свалявському, Тячівському та Хустському районах, а також у місті Мукачевому. Найбільше постраждали від стихії села Виноградівського району, зокрема в селищі Королеве пошкоджено понад дві тисячі житлових будинків.

 

Постійна комісія обласної ради з питань бюджету, як повідомили "Голосу України" у її прес-службі, провела виїзне засідання у Виноградівському районі. За його результатами керівникам постраждалих районів та міст рекомендовано невідкладно скликати позачергові сесії місцевих рад для вирішення питань, пов'язаних із ліквідацією її наслідків, а також створити відповідні комісії для вивчення завданих збитків населенню та об'єктам соціальної сфери.

 

Також, відповідно до розпорядження голови ОДА, з резервного фонду обласного бюджету для Виноградівського району виділено мільйон гривень, для Хустського -- п'ятсот тисяч.

 

Тепер справа за комісіями з попереднього обстеження дворогосподарств, які повинні скласти відповідні акти. Після отримання висновків облрада розгляне питання про додаткове наповнення резервного фонду обласного бюджету та подальше спрямування цих грошей. Окрім того, обласною радою готується звернення до прем'єр-міністра Володимира ГРОЙСМАНА та Голови Верховної Ради Андрія ПАРУБІЯ про необхідність надання цільової субвенції для ліквідації наслідків стихійного лиха у Закарпатській області.

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України