На Закарпатті завершується черговий призов на строкову службу, військові комісаріати продовжують набір кандидатів на службу за контрактом.

 

На знімку під час брифінгу:

 

облвійськком Богдан ЧЕРЕМІСЬКИЙ (другий праворуч),

заступники облвійськкома (зліва направо)
Олег МОРОЗ, Петро МАРКО і Юрій ВЕЛИЧКАНИЧ.

 

Фото прес-служби ОДА.

 

Про це під час брифінгу в прес-центрі ОДА повідомив Закарпатський облвійськком Богдан ЧЕРЕМІСЬКИЙ. Крім того, військові комісаріати у районах та містах виконують завдання з підготовки до наступної черги часткової мобілізації -- оповіщення військовозобов'язаних, уточнення облікових даних, з'ясування кількості та стану наявної техніки. "Про проведення мобілізаційної хвилі наразі не йдеться, -- наголосив полковник. -- Позиція керівництва держави та оборонного відомства -- поповнювати армію військовослужбовцями-контрактниками. Цьогоріч в області контракт на службу в армії підписали 282 закарпатців".

 

Закарпаття отримало завдання призвати на строкову службу протягом травня-червня три сотні юнаків. Це завдання виконане майже стовідсотково. Юні краяни пішли служити до лав Збройних Сил, Державної прикордонної служби, Національної гвардії.

 

А заступник військового комісара області Петро МАРКО розповів про соціальне забезпечення закарпатців, звільнених з військової служби та членів їх сімей. За його словами, протягом шести хвиль мобілізації служити призвали три тисячі закарпатців. На обліку у військових комісаріатах перебувають півтори тисячі учасників бойових дій. На жаль, вісімдесят військовослужбовців загинули. З них 69 служили у Збройних Силах, п'ятеро були прикордонниками та шестеро ---члени добровольчих батальйонів. Встановлено 38 пенсій за інвалідністю для демобілізованих учасників АТО.

 

В Закарпатському обласному військовому комісаріаті, повідомили в ОДА, як і в інших регіонах країни, нині працює комісія зі встановлення статусу учасника бойових дій демобілізованим військовослужбовцям, котрі з тих чи інших причин не отримали цей статус під час перебування у військових частинах. Уже прийнято 177 заяв, 164 з них статус отримали. Решта матеріалів доопрацьовуються.

 

Василь НИТКА.

 

Голос України