Ціна Цінника


З вигляду нічим не показний Цінник висів на видному місці й без зайвої скромності вихвалявся:


— Ось який я цінний! Я коштую стільки-то й стільки — на мені красна ціна вказана виразними чорними цифрами. Купуйте мене разом із Товаром, який я репрезентую!


І справді, разом із Товаром купили й Цінника, тільки Товар забрали, а Цінник викинули...


Антагонізм


Човен був не просто палким любителем поплавати. Він добре знав ціну високим швидкостям, досягти яких йому вдавалося далеко не завжди, і це спонукало його до критичного аналізу об’єктивних і суб’єктивних чинників отриманих результатів.


— Найбільше мені заважають Весла, гальмуючи нестримний поступальний рух по воді, — пояснював Човен. — Справді, у мене з ними діаметрально протилежна спрямованість: що швидше я намагаюся просуватися вперед, то сильніше вони гребуть назад...


Безвихідь


— Спробуй усім догодити, щоб залишитися небитим, коли одні заганяють тебе в сітку, інші туди не пускають, і всі так боляче луплять, — пихтів у розпачі Шкіряний М’яч, безладно метаючись по зеленому газону між двома ворітьми.


Досвідченість


— Погляньте, скільки на мені затертих різноколірних фірмових ярликів! Це все пам’ятні відзнаки мого величезного особистого життєвого досвіду, — ділилася із сусідами по звалищу своїми автобіографічними спогадами Дорожня Валіза. — І де тільки я не побувала, яких контрастів у світі не надивилася! Скільки черг довелося вистояти, а потім відлежуватись у незчисленних камерах схову, утверджуючи власну гідність у столицях різних держав на багатьох континентах. Одного разу я навіть Атлантику перетнула на найвищій полиці багажного відсіку трюму океанського лайнера!..

 

Київ.