Україна розпочне опалювальний сезон 2016—2017 років із 14 мільярдів кубометрів газу, що його мають накопичити у підземних сховищах. Про це журналістам повідомив голова правління компанії «Нафтогаз» Андрій Коболєв, інформують Українські новини.


«Ми маємо наростити запас газу у ПСГ до близько 14 млрд., нам потрібно додатково закачати 4 млрд. куб. м», — сказав він. Нині запаси природного газу у підземних сховищах становлять понад дев’ять із половиною мільярдів кубів. З 7 квітня, коли почалося закачування газу, його запаси у сховищах збільшилися на 1 млрд. кубометрів.


Нагадаємо, попереднього опалювального сезону Україна розпочала відбір газу з підземних сховищ 30 жовтня 2015-го, на той момент у ПСГ було трохи більше як 17 млрд. кубометрів. До опалювального сезону 2014/2015 років Україна в ПСГ мала 16,7 млрд. куб. м газу. У попередні роки запаси до опалювального сезону були ще вищими. Водночас урядовці запевняють, що завдяки скороченню споживання голубого палива його в такій кількості вже не закуповуватимуть. Водночас, як повідомляє прес-служба «Нафтогазу», не збираються купувати його і в російського постачальника за запропонованою «Газпромом» ціною, потрібний обсяг можуть закрити європейські постачальники.