Учора стартував відбір українського міста та арени, які прийматимуть «Євробачення-2017». Про початок відбору оголосив голова Організаційного комітету з підготовки та проведення в Україні пісенного конкурсу «Євробачення» Володимир Гройсман на засіданні Кабінету Міністрів України.

Відбір міста, яке прийматиме «Євробачення-2017», проводитиметься з метою визначити найкращу заявку міста, що зможе забезпечити проведення престижного пісенного конкурсу на найвищому рівні. Як відомо, пісенний конкурс «Євробачення-2016» у Стокгольмі виграла українка Джамала з піснею «1944». За результатами голосування національних журі країн—учасниць «Євробачення» і смс-голосування глядачів Джамала набрала 534 бали. 

Україна отримала право організувати «Євробачення» наступного року як країна-переможець. Буквально наступного дня очільники чотирьох українських міст заявили про готовність прийняти у себе пісенний конкурс. Тож на його проведення претендують Київ, Одеса, Дніпро і Львів. До слова, Європейський мовний союз прогнозує, що «Євробачення» в Україні у 2017 році стане у 15 мільйонів євро.

Вл. інф.