На Сколівщині розпочали ремонт дороги, яка веде до Державного історико-культурного заповідника «Тустань». Від села Верхнє Синьовидне до центру села Урич уже покладено перший шар асфальту.

 

Начальник Служби автомобільних доріг Руслан Кандибор розповів, що на автомобільній дорозі загального користування Східниця—Верхнє Синьовидне 23,9 км завдовжки здійснять поточний середній ремонт. «Для того щоб повністю відремонтувати цю дорогу, необхідне додаткове фінансування. Якщо вдасться отримати кошти, її зроблять цьогоріч», — зауважив Руслан Кандибор.


Директор Державного історико-культурного заповідника «Тустань» Андрій Котлярчук наголосив, що це була одна із найгірших магістралей області. «Багато людей, які хотіли побачити скелі Тустані, казали, що це цікаво, але ми туди не поїдемо, бо там погана дорога. Відтепер ми очікуємо на стрімкий інфраструктурний розвиток села Урич і значне збільшення кількості туристів. Окрім того, це дасть поштовх до розвитку самого села», —сподівається Андрій Котлярчук.


До слова, 2016 року на зазначену дорогу із обласного бюджету виділили 10,2 млн. гривень. Як повідомляє прес-служба Львівської облради, вартість повного обсягу робіт, до яких належать, зокрема, благоустрій, розмітка, освітлення, становить орієнтовно 55,4 млн. грн.

Львівська область.