У лісах Волині достигли чорниці. Цілющу ягоду можна купити на всіх невеличких придорожніх базарчиках і міських ринках. Ціна за літрову банку — 30 гривень. Стільки ж коштують і лісові суниці, щоправда, за вдвічі меншу посудину. 

А ось сезон полуниць завершується: кілограм ароматних ягід продають за 25—30 гривень. Майже немає на ринках вишень. Весняні приморозки негативно позначились на їхньому врожаї, так само, як і абрикос. Гірше того: багато дерев попідмерзали і лякають сухими гілками.
Приємно ходити рядами, де продають городину. Чи не щодня дешевшають молода картопля, огірки, помідори. Попри прогнози не подорожчав цукор. Його можна купити навіть за 14 гривень за кілограм. Можливо, це свідчення того, що мода на домашнє варення минає. А може, у людей просто немає грошей на солодке життя.
Загалом ринки сьогодні тішать око усім, що росте в лісі, садах і на городах. Настає найщедріший період року — середньоліття, користайтеся ним.

Волинська область.

 

 

На знімку: ось така апетитна полуниця родить на плантації біля села Колодяжне Ковельського району. Можливо, такою колись смакувала і Леся Українка.

Фото автора.