Безпрецедентний для Херсонщини факт. Сільська громада в тутешній «глибинці» уклала угоду про економічне, інвестиційне та культурне співробітництво з містом у Євросоюзі.

Цей документ у Херсоні днями підписали староста міста Дусетос Литовської республіки Сауліс Кеблюс та голова села Музиківка Білозерського району області Олександр Лейбзон. Договір (він укладений безстроково) передбачає реалізацію спільних інвестиційних проектів, прямі контракти між підприємствами, сприяння у проведенні бізнес-місій як у Литві, так і в Україні.


Цікавість іноземних партнерів саме до Музиківки пояснюється, насамперед, високою громадською активністю її жителів та досвідом співробітництва з не-урядовими організаціями світу. Протягом останніх років тут отримали більше десятка фінансових грантів з США, Чехії, Японії для найрізноманітніших цілей — від утеплення школи та облаштування безплатної велопарковки до створення Центру соціальної допомоги дітлахам з проблемних родин. Є спільні «точки дотику» і в економіці: як литовські партнери, Музиківка також розвиває тваринництво, підприємства з виготовлення альтернативного палива.

Херсонська область.