До складу об’єднаної Кіптівської територіальної громади входить шість сільських рад та 12 населених пунктів — це 3800 мешканців. Як живеться селу Олбин, що ввійшло до територіальної громади, розповідає його старос-
та Людмила Грищенко (на знімку).

 


— 25 жовтня минулого року ми пішли на вибори, обрали голову громади. Перший період ми виконували обов’язки старост, тому що наші повноваження закінчилися в жовтні. У квітні відбулися вибори старост. Працюємо так, як і працювали, виконуємо всі свої обов’язки, не підводимо голову своєї громади, тому що ми — колеги.


Усі ставлять нам одне запитання: «Чи краще стало жити після об’єднання?». Тож відповім: ми сподіваємося на краще, тому що в нас компактна сільська рада. Кожного понеділка ми зустрічаємося на робочій нараді, де і розповідаємо про свою роботу. Наші діти шкільним автобусом їздять до школи в село Прогрес, що також входить до нашої громади. Проблемних питань у нас багато. Наприклад, є дорога Кіпті—Борсуків, яка проходить через Кіптівську, Олбинську та Прогресівську колишні сільські ради. Вона потребує капітального ремонту, але сподіваємося, що ми її своїми зусиллями зробимо.


Після об’єднання ми не пожалкували. Розумієте, справді все йшло до того, що потрібно було об’єднуватися. У нас кожного дня йшов автобус Київ—Борсуків, який сполучав нас із районним центром. Але цього року автобусу вже немає, виграв тендер якийсь там підприємець і розчарувався у цьому маршруті: все — автобуса немає. Ходить маршрут, який сполучає нас із районним центром, це Козелець—Самійловка, але він іде лише в четвер. А тепер ми цю проблему розв’язали.


Щодо дороги ми писали всюди. І голові обласної держадміністрації, і депутатам. Відповіді ось уже півтора року приходять неначе під копірку. Що це державна дорога і коштів не виділялося. А ми цією дорогою возимо 24 кілометри шкільним автобусом дітей у школу. Ми всі оптимісти, тож віримо в позитивні зміни. Упевнена: ми зробимо нашу громаду краще.


Чернігівська область.


Фото надано регіональним Офісом реформ.