Населення байдуже спостерігало, як невідомі збираються... підірвати міст


У Вінниці під залізничним мостом невідомі заклали вибухівку. Незважаючи на те, що все відбувалося у людному місці, під час інтенсивного руху транспорту, ніхто не повідомив правоохоронцям про підозрілі дії молодиків. Перехожі байдуже спостерігали, як невідомі збираються... підірвати міст.


— Це був експеримент на предмет вивчення реакції громадян на очевидні протиправні дії групи невідомих осіб, — каже керівник прес-служби управління СБУ у Вінницькій області Ірина Єрмолова. — Неприємно вразила байдужість мешканців міста.


У відомстві наголошують, що події відбувалися вдень, умовні «диверсанти» зумисне робили все неспішно — піднімалися під міст, закладали муляж вибухівки, що був у великому ящику з яскравими написами. Один з них фільмував дії на мобільний телефон. Все це привертало увагу і водіїв, і перехожих. Однак жодна з правоохоронних структур області не отримала на свої телефони повідомлення про підозрілі роботи під залізничним мостом.


— Неоголошена війна триває на сході, але її жертвами може стати будь-хто в іншому місці країни, — ідеться в повідомленні координаційної групи Антитерористичного центру при управлінні СБУ у Вінницькій області. — Не маємо права у такий складний час залишатися байдужими до того, що відбувається навколо нас.


До чого нині може призвести байдужість, співробітники відомства продемонстрували вінничанам під час флешмобу, який провели 23 червня у найбільш людному місці — на Європейській площі обласного центру.