Матеріальну допомогу у розмірі 25 тисяч гривень при отриманні поранення і сто тисяч гривень родині у випадку загибелі бійця добровольчого батальйону надаватиме Вінницька міськрада. Таке рішення депутати прийняли на черговій сесії міськради.

 

-- Тим, хто захищає країну у складі ЗС України, Нацгвардії, Прикордонних військах, у разі поранення чи загибелі надаємо допомогу, -- каже міський голова Вінниці Сергій МОРГУНОВ. -- Поранені отримують на лікування по 25 тисяч гривень, сім'ї загиблих -- по сто тисяч гривень. Допомагати добровольцям не було офіційних підстав. Але ж вони також захищають нас з вами.

 

Депутати підтримали пропозиції міського голови. Одноголосно прийняли рішення про виплати добровольцям. Першою отримає таку допомогу мати загиблого вінничанина Євгена КОСТЮКА. 19-річний хлопець воював у складі ДУК "Правий сектор". Загинув 2 червня після того, як підірвався на розтяжці.

 

З часу проведення бойових дій на сході країни з міського бюджету надано матеріальну допомогу 83 пораненим і 19 сім'ям загиблих вінничан.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України