Через митний пост "Тиса" Закарпатської митниці ДФС двоє громадян України намагалися ввезти жіночі сумочки та взуття з порушенням правил (на знімку).

 

Фото
прес-служби облДФС.

 

У першому випадку, повертаючись з Португалії, українець рухався вантажопасажирським автомобілем "Meрседес" через "червоний коридор", де заповнив митну декларацію, в якій вказав свої дані й необхідні відомості та наявність багажу з особистими речами загальною кількістю десять дорожніх сумок. Інспекторами ж виявлено не вказані в декларації та не заявлені при усному опитуванні товари. А саме -- взуття чоловіче та жіноче іноземного виробництва різних торговельних марок загальною кількістю 248 пар. Вказаний товар був поміщений у дев'яти дорожніх сумках, у вантажному відсіку автомобіля, на підлозі. Доступ до виявленого товару нічим не ускладнювався.

 

Інший українець, повертаючись із Франції також автомобілем "Meрседес" і через "червоний коридор", заповнив митну декларацію, вказав наявність у нього іноземної валюти у сумі 9500 євро, багажу з особистими речами, загальною кількістю 60 місць та пральної машини, що була у використанні, вартістю 70 євро. Однак під час митного контролю виявлено не вказані в декларації та не заявлені при усному опитуванні сумки жіночі іноземного виробництва різних торговельних марок 12 штук та 8 пар жіночого взуття.

 

Обидва українці не визнали товар своєю власністю, зазначивши, що їх просили передати рідним в Україну інші громадяни, які тимчасово перебувають за кордоном. Отже, повідомили "Голосу України" в облДФС, щодо порушників складено протоколи, а товари вилучено.

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України