Навчальний підрозділ для підготовки контрактників для Збройних Сил України створюють у Барському коледжі транспорту та будівництва на Вінниччині.

 

Протягом навчального року в Барському коледжі транспорту та будівництва тривав пілотний проект із залучення випускників начального закладу для комплектування посад сержантського складу та рядових бійців для підрозділів українського війська. За словами директора коледжу Йосипа КІБІТЛЕВСЬКОГО, дев'ятеро нинішніх випускників, які були учасниками проекту, виявили бажання присвятити своє життя службі в армії.

 

"Хлопці вже пройшли медичну комісію й отримали направлення на підготовку у Військовому коледжі сержантського складу Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові, -- розповідає Йосип Кібітлевський. -- Після завершення навчання, згідно з розподілом, їх направлять для проходження служби за контрактом у військові частини".

 

За результатами пілотного проекту Міноборони та Міносвіти затверджено протокол, згідно з яким до початку нового навчального року має бути вирішено питання створення на базі Барського коледжу навчального підрозділу з підготовки фахівців сержантського складу для проходження служби за контрактом. Директор наголошує, що, крім належної навчальної і матеріально-технічної бази коледжу, поруч дислокується військова частина. Використання її бази сприятиме ефективній підготовці майбутніх сержантів.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України