Щоб уникнути тяганини з відновленням об'єктів соціальної сфери на Виноградівщині, яка найбільше постраждала від недавнього градобою, керівництво області вирішило залучити до робіт інші райони Закарпаття.

 

-- Постанова Кабміну щодо відшкодування збитків із резервного фонду вимагає наявності проектно-кошторисної документації на кожний соціальний об'єкт, -- наводить слова голови ОДА Геннадія МОСКАЛЯ його прес-служба. -- Виноградівський район не має так багато будівельних фірм, щоб у стислі терміни підготувати 42 пакети такої документації (саме стільки соціальних об'єктів постраждало від негоди). Тому ми вирішили підключити до цієї роботи інші райони.

 

Про це йшлося на спеціальній нараді. Головам РДА дана вказівка терміново шукати будівельні фірми, готувати документацію й братися за ремонт покрівель Там, де шифер пошкоджено частково, кластимуть новий, а на інших об'єктах покрівля має стати металочерепичною, щоб убезпечити будівлі від подальшого впливу стихій. Через два тижні -- перша перевірка стану виконання робіт.

 

-- Що стосується компенсації за збитки в приватному секторі, то для виділення коштів із Кабміну маємо чітко пояснити, чому житло не було застраховане, -- продовжує Г.Москаль. -- Ми, звісно, переконуватимемо урядовців, проте закарпатці мають узяти собі за звичку страхувати власні помешкання.

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України