Загинув іще один боєць п'ятої хвилі мобілізації.

 

У районі Маріуполя на розтяжці підірвався 32-річний боєць ЗСУ Роман КОВАЛЬ із Вінниччини. Його тіло волонтери 2 липня доставлять у рідне село Вищий Ольчедаїв Мурованокуриловецького району.

 

-- Напередодні Роман телефонував, -- розповіла кореспонденту "Голосу України" сільський голова Вищого Ольчедаєва Тетяна КВЯТКОВСЬКА. Під час розмови жінка не стримувала сліз. -- Він так радів, що вже підписаний указ про демобілізацію призваних під час п'ятої хвилі. Казав, що дуже хоче обійняти своїх двох синів, меншому хлопчику тільки два з половиною рочки, а старшому десять.

 

Співрозмовниця каже, що Роман сирота, батьки померли рано. Тому він часто дзвонив їй. Відкривав душу, як рідній мамі. Про службу говорив мало. Щоразу чула звичні слова: "У мене все добре". Запитував, як справи у селі, на роботі -- до мобілізації працював у агрофірмі різноробом. "Роман був дуже відповідальним, надійним і надзвичайно скромним, -- продовжує сільський голова. -- Ніколи нічого для себе не просив, хоча в них бідна сім'я. Дружина не працює, бо в декретній відпустці. Її батьки теж не мають роботи. Та й у нього заробітки невеликі. Але все трималося на плечах Романа".

 

Сумну звістку сільському голові повідомили з районного військкомату. З їхнього села мобілізовано дев'ять чоловіків. П'ятеро вже повернулися. Ще троє служать.

 

-- Сільська громада взяла на себе всі витрати на організацію і проведення похорону, -- каже керівник села. -- На наступній сесії сільради пропонуватиму депутатам назвати іменем Романа КОВАЛЯ одну з наших вулиць. Він заслужив на таку пам'ять. Про це кожен скаже. Вірю, що депутати підтримають мою пропозицію.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України